Bel: 0411 - 62 33 27 e-mail: info@fysiofithaaren.nl
Specialisaties Bekkentherapie
//

De bekkentherapeut

Bekkentherapie bij Fysiofit Haaren is in handen van een ervaren bekkentherapeut. Dat is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de behandeling van klachten aan het bekken of in de bekkenbodem, zoals bekkeninstabiliteit en incontinentie. Bekkeninstabiliteit treedt vaak op tijdens of na een zwangerschap. Incontinentie of urineverlies komt bij een groot percentage van de bevolking voor. Er heerst echter nog een behoorlijk taboe op.

 

Visie en werkwijze bekkentherapie

Bij een groot aantal klachten kunt u met gerichte bekkenbodem-oefeningen de klachten verminderen of verhelpen. Deze spieren moeten vaak getraind worden voor een duidelijk resultaat te behalen. Het duurt een aantal maanden voordat de bekkenbodemspieren sterker zijn geworden. Wel zult u al snel voelen dat u meer controle krijgt over de spieren. Het trainen van de bekkenbodem spieren moet uiteraard wel gebeuren onder begeleiding van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in deze klachten.

 

Kosten en vergoedingen

Fysiofit Haaren heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

De behandeling van de bekkentherapeut is direct toegankelijk, dat wil zeggen dat er geen verwijzing van een arts/specialist nodig is en ook kan op advies van een verloskundige of incontinentieverpleegkundige.