Kinderfysiotherapie Fysiofit.

Voor wie is kinderfysiotherapie?

Het lichaam van een baby, kleuter of puber ontwikkelt zich continu door te bewegen en te spelen. Maar soms wijkt de motoriek af of vertraagt de ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij problemen aan het zenuwstelsel, de zintuigen of organen. Maar ook door angst of hoogsensitiviteit. Kinderen kunnen dan veel baat hebben bij kinderfysiotherapie van onze gespecialiseerde kinderfysiotherapeut.
Spelenderwijs en met materialen die passen bij het kind en zijn leeftijd, proberen we de motorische vaardigheden te verbeteren. Natuurlijk in nauw overleg met jou als ouder en andere specialisten!
Bij sommige, vaak aangeboren, aandoeningen, begeleiden we je kind om met zijn of haar uitdagingen, zo prettig en onbezorgd, mogelijk om te gaan.

Een combinatie van kinderfysio en osteopathie laat ook veel verbeteringen zijn. Klachten worden verlicht of vaak geheel verholpen die verband houden met andere problemen. Denk hierbij aan de spraak- en taalontwikkeling, slikproblemen, verteringsproblemen of problemen met slapen.