Bel: 0411 - 62 33 27 e-mail: info@fysiofithaaren.nl
Over FysiofitAlles over Fysiofit Haaren
//

Over Fysiofit

Onze praktijk stelt al 25 jaar lang de mens centraal. Daar houden wij aan vast, ongeacht de nieuwe Zorgwet of regels die er zijn gesteld. Wij behandelen in een open vriendelijke sfeer en bekijken samen met de patiënt het probleem.

Wij zijn een dynamische, professionele praktijk bestaande uit 4 fysiotherapeuten, een kinderfysiotherapeut, bekkenfysiotherapeut i.o., een sportschoolhouder, aerobic/stepinstructrice, sportfysiotherapeut i.o. en osteopaat.

Naast het ondersteunen en genezen van de klachten, richt de praktijk zich ook op preventie en leefstijl. Hiervoor zijn aanvullende diensten ontwikkeld als bv Diplan voor begeleiding bij afvallen.

Daarnaast werken wij samen met een podotherapeut, psycholoog en overgangsconsulent.

De praktijk groeit door naar een multidisciplinair centrum voor jong en oud waar, naast algemene fysiotherapie, kinderfysiotherapie, bekkentherapie en sportfysiotherapie, kinderfitness, bewegen voor ouderen, hart/longrevalidatie ook de disciplines diëtiste, overgangsconsulente, podotherapeut, aerobicsinstructrice en een osteopaat werkzaam zijn.

 

Werkwijze

Na intake en onderzoek krijgt de patiënt uitleg over de aard van het gezondheidsprobleem. Immers, als duidelijk is waar het probleem zit en hoe het is ontstaan, kunnen we oplossingen zoeken om het terugkeren ervan te voorkomen, of om een zo optimaal mogelijke situatie te behouden.

De therapeut neemt eerst zoveel mogelijk de belemmerende factoren weg om zo het herstelproces te stimuleren. Daarna is de patiënt aan zet: zijn/haar verantwoordelijkheid in het herstelproces is oefenen om de belastbaarheid te verhogen en daarmee de kans op terugkeren van de klacht te minimaliseren. Het gebruik van passieve apparatuur past dus niet in onze visie.

In onze praktijk is het gebruikelijk complexere vraagstukken met collega’s te overleggen (vanzelfsprekend geanonimiseerd). Wie bij één van onze therapeuten in behandeling is, profiteert dus van de deskundigheid van meerdere therapeuten en disciplines. Wij houden onze deskundigheid bij door het opbouwen van praktijkervaring en met specifieke bij- en nascholingscursussen. Ook voeren wij intercollegiaal overleg, waarin steeds een vakinhoudelijk thema aan de orde komt.

 

Kwaliteitswaarborg

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële studie fysiotherapie heeft afgerond, en ingeschreven staat in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Dit is bij alle fysiotherapeuten in onze praktijk het geval.

 

Registerfysiotherapeuten

De beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), voert een actief beleid om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Daarbij kunt u denken aan gedragsregels, richtlijnen voor behandelingen, een wettelijke klachtenprocedure en wetenschappelijk onderzoek. Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en werkt volgens de richtlijnen van het KNGF (en specialisatieverenigingen), wordt toegelaten tot het kwaliteitsregister fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten zijn allen toegelaten, dus mogen zich registerfysiotherapeut noemen.