Bel Fysiofit Haaren: 0411 - 62 33 27 e-mail ons: info@fysiofithaaren.nl
Specialisaties
//

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Osteopathie is een veilige behandelvorm die zich richt op de beweging van het lichaam en op de bewegingen in het lichaam. Deze beweeglijkheid is nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van functiestoornissen in de mobiliteit van gewrichten en weefsels in het algemeen. Het doel is de gezondheid van de patiënt te optimaliseren. Osteopathie baseert zich op het concept dat de mens als levend organisme een structurele (anatomie) en functionele (fysiologie) eenheid is. Structuur en functie beïnvloeden elkaar wederzijds via vasculaire, neurologische, lymfatische en biomechanische weg. Deze systemen werken mee om het lichaam gezond te houden of om een ziekte te lijf te gaan. Functioneert een deel van het lichaam niet goed, dan beïnvloedt dat ook de rest. Een osteopaat benadert het lichaam daarom als één geheel. Als een deel van het lichaam niet goed kan bewegen, dan kan dat klachten veroorzaken. Omdat alle weefsels met elkaar in verbinding staan, kan pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Een osteopaat onderzoekt waar in het lichaam de beweging hapert en herstelt de samenwerking tussen de verschillende weefsels. Een osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen. Hij gebruikt geen medicijnen of apparaten. Hij of zij maakt los wat los moet zitten en helpt zo met (overwegend) zachte handgrepen het lichaam te herstellen. Een osteopaat is geen vervanger voor de huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, verwijst een osteopaat door.

//

Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet altijd goed voor het lichaam. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, te verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden.

 

lees meer op www.oefentherapiecesarhaaren.nl
//

Diepe ademhaling die niet is afgestemd op de mate van lichamelijke inspanning, veroorzaakt direct of indirect veel gezondsheidsproblemen. Het bewust verminderen van de ademhaling door ontspanning, vermindert deze aandoeningen of doet deze verdwijnen. De Buteyko methode is een ademhalingsmethode die hierbij helpt.

 

lees meer op www.buteykotraining.nl
//

Steeds meer mensen zijn bezig met hun gezondheid. Maar door alle meningen, de vele discussies en diëten, weten ze vaak niet meer hoe en waar ze moeten beginnen. Ilse Fernandez begeleidt volwassenen en kinderen hun doel te bereiken op een manier die bij hen past. Slim & Pure is geen dieet! Slim & Pure is een verandering van levensstijl, zodat je behaalde doel ook blijvend is.

 

lees meer op www.slimpure.nl